Home » Geen categorie » Heyman net niet naar tweede ronde in Antalya

Heyman net niet naar tweede ronde in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Christopher Heyman (ATP-457) nam niet dezelfde goede start als vorige week. Op het Futurestoernooi van Antalya ($ 10 000, Turkije) ging hij in de eerste ronde strijdend ten onder.

De 22-jarige Heyman leek nochtans goed zijn draai te vinden in Antalya. Eind december haalde hij zijn tweede Turkse titel op rij binnen. Ook vorige week werkte hij er een zeer knap toernooi af. Wedstrijd na wedstrijd haalde hij een erg hoog niveau. Heyman struikelde toen pas in de halve finale, over het topreekshoofd.

Deze week lijkt het lot Heyman minder goed gezind. In de eerste ronde kwam hij tegenover de veel lager geklasseerde Mitchell Thomas McDaniels (ATP-1774). Hoewel Heyman als zevende reekshoofd enigszins favoriet was, liet de Amerikaan zich niet van zijn stuk brengen. Hij wint de eerste set met 5-7.

In de tweede set lijkt Heyman beter bij de les. Hij toont het niveau van de voorbije weken en schrijft de set met 6-2 op zijn naam. In de allesbeslissende derde set komt McDaniels weer aan het roer. Met 3-6 haalt hij niet alleen de derde set en de wedstrijd maar ook het voordeel in onderlinge ontmoetingen binnen. De Amerikaan leidt nu met 1-0.

Achtste reekshoofd Michael Geerts (ATP-506) speelt woensdag zijn eerste ronde tegen Anton Desyatnik (ATP-856) uit Rusland. Geerts kwam eerder wel in actie in het dubbelspel. Met Yannick Jankovits aan zijn zij, ging ook hij onderuit in drie sets. Met 5-7 7-6(7) en 10-6 trokken John Lamble (ATP-D 740) en Paul Monteban uiteindelijk aan het langste eind.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS