Home » Geen categorie » Heyman wint Belgisch onderonsje en pakt finaleticket Arlon Open

Heyman wint Belgisch onderonsje en pakt finaleticket Arlon Open

Heyman wint Belgisch onderonsje en pakt finaleticket Arlon Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Christopher Heyman (ATP-468) heeft zich voor de tweede week op rij geplaatst voor de finale van een toernooi uit de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis. Op de Arlon Open ($ 25 000) was hij in de halve finale te sterk voor landgenoot Yannick Vandenbulcke (ATP-479).

Vorige week werd Heyman pas in de finale van het toernooi van Havré ($ 25 000) een halt toegeroepen, en ook deze week is de 23-jarige Belg goed op dreef. Op weg naar de halve finales moest hij maar één set inleveren. Ook Vandenbulcke voelde zich echter in zijn sas. Zo versloeg hij in zijn toch naar de laatste vier zowel het derde als vijfde reekshoofd in straight sets. De enige voorgaande ontmoeting, drie jaar geleden, stond op het conto van Vandenbulcke, en dus had Heyman deze keer iets te bewijzen.

Toch was het Vandenbulcke die het best uit de startblokken schoot. Bij 1-1 kreeg hij meteen twee breakpunten. Nadat hij die niet kon verzilveren, kantelde de partij. De kansen waren nu voor Heyman. Toch bleef het gelijk opgaan tot Vandenbulcke zichzelf bij 4-3 de das omdeed met drie dubbele fouten in één game. De schade was aangericht en even later zou Heyman simpel uitserveren: 6-3.

Yannick Vandenbulcke - ©Philippe Buissin (Imagellan)
Yannick Vandenbulcke – ©Philippe Buissin (Imagellan)

Die setwinst gaf Heyman voldoende vertrouwen om in de tweede set door te stomen. Hij kwam nooit meer in de problemen en Vandenbulcke kon geen kansen meer afdwingen. Een break in het vijfde spelletje zorgde er voor dat Vandenbulcke bij 5-3 moest serveren om in de match te blijven. Nadat hij van 0-40 nog terugkwam tot 30-40, bleek het derde matchpunt dan toch het goede voor Heyman. Met twee keer 6-3 plaatst Heyman zich zo voor zijn tweede finale op rij.

In die finale neemt Heyman het op zondag op tegen tweede reekshoofd Axel Michon (ATP-311). Het wordt hun eerste ontmoeting.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws