Home » Geen categorie » Heyman zonder setverlies naar finale in Antalya

Heyman zonder setverlies naar finale in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Christopher Heyman (ATP-613) heeft zich voor de tweede week op rij geplaatst voor de finale van het Futurestoernooi in Antalya (Turkije, $ 10 000). Onze landgenoot was in de halve finale in twee sets te sterk voor Geoffrey Blancaneaux (ATP-1055).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na zijn knappe overwinning tegen het eerste reekshoofd in de kwartfinale moest Heyman in de halve finale aantreden tegen Blancaneaux, een 17-jarige Fransman die dit jaar naast het profcircuit ook nog vaak in het juniorescircuit actief was. De eerste set tussen beide ging gelijk op, maar het was Heyman die op 5-4 in de eerste set de beslissende break kon plaatsen, die hem meteen 6-4 setwinst opleverde. Ook in de tweede set waren de spelers aan elkaar gewaagd. Na twee vroege breaks wonnen beide spelers hun resterende opslagspelletjes, waardoor een tiebreak over setwinst moest beslissen. Heyman kon deze nipt met 9-7 naar zich toe trekken.

Onze 22-jarige landgenoot plaatst zich zo voor de tweede week op rij voor de finale in Antalya. Vorige week pakte hij de titel zonder ook maar een set te verliezen en ook deze week bereikt hij de finale zonder setverlies. Tegenstander wordt de Italiaan Adelchi Virgili (ATP-902), die zelf ook nog geen enkele set moest prijsgeven in het toernooi.

koen

koen

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER