Home » Geen categorie » Heynemans en Bergs triomferen in Maaseik

Heynemans en Bergs triomferen in Maaseik

Heynemans en Bergs triomferen in Maaseik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het juniorentoernooi van Maaseik, de LTA Maaseik Junior Open (Grade 4), heeft twee Belgische winnaars gekregen in het enkelspel. Gitte Heynemans (NR) en Zizou Bergs (ITF-225) triomfeerden op het zonovergoten Limburgse gravel.

Aanvallende Heynemans zet kers op geweldige week

De zestienjarige Gitte Heynemans is de grote verrassing van de afgelopen tennisweek ik Maaseik. Voor de start van deze week had ze nog maar ooit één wedstrijd op een hoofdtabel van een ITF-toernooi gespeeld, maar deze week leek niemand haar te kunnen stoppen. Op weg naar de finale kegelde ze heel wat hoger gerangschikte speelsters uit het toernooi, waarna er zaterdag nog slechts één hindernis op de weg naar de titel lag: landgenote en vierde reekshoofd Juliette Bastin (ITF-515).

En aanvankelijk leek zij wel een antwoord te vinden op het aanvallende spel van Heynemans. In de eerste set kon ze twee breaks vasthouden om zo de set naar zich toe te trekken: 2-6. Heynemans had echter nog geen zin om zich er zomaar bij neer te leggen. Ze begon wat extra risico’s in haar spel te steken en dat loonde. De normaal zo stevige verdediging van Bastin begon te wankelen en Heynemans rook bloed. Ze bleef sterke aanvallen opbouwen en kon zich even later met 6-1 en 6-0 tot winnares kronen.

Thuisspeler Bergs pakt derde toernooizege

In de jongensfinale stonden dubbelpartners Zizou Bergs en Marvin Moeller (ITF-170) tegenover elkaar. Zij pakten vrijdag samen nog de dubbeltitel, maar kruisten de degens dus op zaterdag om onderling uit te maken wie de enkeltitel mee naar huis mocht nemen. Op papier was Moeller, het eerste reekshoofd, favoriet tegen tweede reekshoofd Bergs. Maar als Neerpeltenaar had Bergs dan weer het voordeel dat hij quasi thuis speelde en op de steun van het publiek kon rekenen, wat hem een morele boost gaf.

Net als de rest van de week, rekende Bergs ook nu op zijn volwassen spel en sterke mentale kracht tegen leeftijdsgenoot Moeller. En ook de Duitser kreeg het daar moeilijk mee. Vanaf de start van de partij ging Bergs er helemaal voor en wist hij zijn dubbelpartner direct in de hoek te drijven. Met 6-3 in de eerste set pakte hij al snel een optie op de titel.

In de tweede set ging Bergs gewoon verder op zijn elan, terwijl hij toekeek hoe Moeller steeds meer moeite kreeg om zijn tempo te volgen. Nog één game kon de Duitser grijpen, maar daarna was het over en out. Met 6-1 schreef de zestienjarige Bergs al zijn derde enkeloverwinning bij de junioren op zijn naam. Naast de trofee neemt hij ook heel wat punten mee naar huis, waardoor hij maandag voor het eerst de top 200 binnen zal beuken. Op die rankings zal hij ook opnieuw Seppe Cuypers voorbijsteken om zo bij de jongens terug de Belgische nummer 1 te worden.

Marvin Moeller & Zizou Bergs - © Zima Fotografie, zima.be
Marvin Moeller & Zizou Bergs – © Zima Fotografie, zima.be

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws