Home » WTA » Hierin was Mertens de beste in 2020

Hierin was Mertens de beste in 2020

Hierin was Mertens de beste in 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niemand mocht dit jaar meer zegevieren op de WTA-tour dan Elise Mertens (WTA-20). Haar naam prijkt bovenaan de lijst met maar liefst 34 gewonnen wedstrijden.

Onze landgenote sluit haar seizoen dus af als win leader van het vrouwencircuit. Ze laat haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA-10) en de Kazachse Elena Rybakina (WTA-19) achter zich. Beide speelsters behaalden afgelopen jaar 29 overwinningen.

Het hoogste overwinningspercentage moest Mertens wel laten aan de Roemeense Simona Halep (WTA-2). Halep won maar liefst 86,96% van haar wedstrijden dit jaar terwijl Mertens slechts een win percentage van 72,34% kan voorleggen.

Het coronaseizoen was erg succesvol voor de Limburgse. Mertens was finaliste in Praag en Linz, halvefinaliste in Cincinatti en kwartfinaliste in Rome en op de US Open.

Na het WTA-toernooi in Linz (Oostenrijk, WTA International) kan meteen ook het decennium van 2011 tot 2020 worden afgesloten. Dat wil zeggen dat er ook een win leader is binnen die periode en die is toch iet of wat verrassend. Niet vanwege het feit om wie de lijst aanvoert, maar wel omdat er een ex aequo is.

Zowel de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-8) als het Deense voormalig nummer 1 van de wereld Caroline Wozniacki voeren de ranglijst aan. Wozniacki stopte in januari dit jaar met tennissen. Beide speelsters behaalden een verbluffend aantal van 404 overwinningen op de WTA-tour, Fed Cup inclusief, tussen 2011 en 2020. Ze laten hiermee supersterren als Angelique Kerber (WTA-32), Simona Halep (WTA-2) en Serena Williams (WTA-11) achter zich.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws