Home » Geen categorie » Hingis hangt racket aan de haak

Hingis hangt racket aan de haak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Martina Hingis (WTA D-1) heeft bekendgemaakt dat ze een punt zet achter haar carrière. Ze neemt momenteel deel aan de WTA Finals in Singapore en stopt na dit toernooi.

Hingis dubbelt in Singapore samen met de Taïwanese Yung-Jan Chan (WTA D-1) en wil stoppen op een hoogtepunt. “Het is moeilijk te geloven dat ik bijna 23 jaar geleden mijn debuut maakte bij de profs. Mijn tennisjaren zijn de mooiste in mijn leven geweest, maar nu is het tijd om ermee op te houden. Ik wil stoppen op een hoogtepunt en zal in Singapore mijn laatste match spelen”, zei Hingis.

Het is de derde keer dat de Zwitserse stopt met tennissen, in 2002 stopte ze op 22-jarige leeftijd omdat ze de blessures beu was. Vier jaar later maakte ze een comeback, maar in 2007 werd ze twee jaar geschorst voor een positieve ccocaïnetest. In 2013 maakte ze opnieuw een comeback, maar ze focuste vooral op het dubbelspel.

In haar carrière verzamelde Hingis 25 grandslamtitels: 5 in het enkelspel, 13 in het dubbel en 7 in het gemengd dubbel. Ze stond ook 209 weken op nummer één op de WTA-ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS