Home » Rising Stars Tennis Tour » Hoang en Harris naar kwartfinale in Oostende

Hoang en Harris naar kwartfinale in Oostende

Hoang en Harris naar kwartfinale in Oostende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Donderdag werden er op het toernooi van Oostende slechts twee enkel- en twee dubbelwedstrijden afgewerkt. De twee geplande kwartfinales werden verplaatst naar vrijdag.

De eerste enkelpartij startte op Ostend Tennis Club en ging tussen tweede reekshoofd Alexandre Folie (ATP-397) en de Britse kwalificatiespeler Billy Harris (ATP-1994). De eerste set moest beslist worden in een tiebreak. Daarin was de 20-jarige Brit de sterkste met 7-3. In de tweede set ging het vlot voor Harris en gunde hij onze landgenoot geen spelletje meer: 6-0.

De tweede enkelpartij ging tussen Rising Star Jonas Merckx (ATP-814) (foto) en de Fransman Antoine Hoang (ATP-770). De wedstrijd werd gespeeld op het indoorterrein van TC Blankenberge. De eerste set werd gewonnen door de Belg met 6-4. Hoang bracht de stand terug in evenwicht door de tweede set met 6-2 binnen te halen. Ook de derde set werd gewonnen door de Fransman met 6-2.

De twee halve finales van het dubbelspel werden eveneens in Blankenberge gespeeld. Jonas Merckx speelde aan de zijde van de Nederlander Kevin Benning. Ze namen het op tegen de Australische broers Adam en Jason Taylor. Merckx en Benning haalden het in drie sets van de twee Australiërs: 6-7 (2) 6-3 10-6.

De andere halve finale ging tussen het Belgisch/Frans duo Joran Vliegen/Antoine Hoang en het Brits duo Billy Harris/Evan Hoyt. Vliegen en Hoang wonnen de wedstrijd met 7-6 (2) en 6-2.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws