Home » Xtra » Hoferlin vanaf augustus nieuwe trainer van Zanevska

Hoferlin vanaf augustus nieuwe trainer van Zanevska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Julien Hoferlin wordt vanaf 1 augustus de nieuwe trainer van Maryna Zanevska (WTA-132), een Oekraïense speelster die in België traint en woont. De 47-jarige Hoferlin werkte de voorbije zes jaar voor de Engelse tennisfederatie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021
Maryna Zanevska - © Flickr
Maryna Zanevska – © Flickr

Hoferlin zette eind 2008 een punt achter zijn carrière als coach van het Belgische Davis Cup-team. Hij ging aan de slag bij de Engelse tennisfederatie, waar toen ook landgenoten Carl Maes en Steven Martens aan de slag waren. “Ik heb echter besloten om mij vanaf 1 augustus volledig te wijden aan het coachen van Maryna”, liet hij woensdag via een persbericht weten.

De twintigjarige Zanevska traint en woont al een tijdje in België en wordt bijzonder veel talent toegeschreven. “Maryna is een speelster met uitzonderlijke kwaliteiten, zowel op tennistechnisch als op fysiek en menselijk niveau”, weet Hoferlin. “Ik heb dan ook niet lang geaarzeld toen ik het voorstel kreeg om haar te coachen en ik verheug me op onze toekomstige samenwerking.”

Hoferlin was in het verleden niet alleen Davis Cup-kapitein, maar coachte ook Olivier Rochus en Dominique Monami. “Hij heeft veel ervaring als coach op topniveau en ik ben dan ook heel blij dat ik met Julien ga samenwerken”, vertelt Maryna. “Ik weet zeker dat hij me kan helpen om me verder te ontwikkelen en dat hij ervoor zal zorgen dat ik mijn doel voor dit seizoen, een plaats bemachtigen in de top 100 van de wereld, zal bereiken.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER