Home » Xtra » Home and away: avontuur in Australië en ver daarbuiten

Home and away: avontuur in Australië en ver daarbuiten

Home and away: avontuur in Australië en ver daarbuiten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het hart van het Internationale tennis bevindt zich nog steeds in Australië. De toppers gaan de beslissende week in van het toernooi, en de junioren en rolstoeltennissers beginnen aan hun avontuur Down Under. Enkele Belgische toppers zijn intussen terug thuis, en gaan terug aan de slag op het Challenger- en Futurescircuit.

Op de Australian Open verdedigt Yanina Wickmayer de Belgische eer in het enkelspel, zij boekte een plaatsje bij de laatste zestien. Kirsten Flipkens is nog actief in het dubbel, en Greet Minnen begint als enige landgenote aan het juniorentoernooi. Bij de rolstoeltennissers doet Joachim Gérard een gooi naar de titel.

De spelers die de kwalificaties in Melbourne speelden, hebben intussen Australië verlaten. Niels Desein maakt een tussenstop in Hong Kong, waar hij deelneemt aan het Challengertoernooi ($ 50 000). Ruben Bemelmans gaat dichter bij huis aan de slag in het Duitse Nusskich ($ 15 000). De meeste Belgen vinden we volgende week in het Franse Feucherolles ($ 10 000+H): vijf landgenoten zijn actief in de kwalificaties, Maxime Authom, Yannick Mertens, Germain Gigounon en Yannik Reuter staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

Bij de vrouwen begint Elise Mertens aan haar derde toernooi op rij in de Verenigde Staten. Voor ze terugkeert naar België om aan de kwalificaties van de Diamond Games deel te nemen, probeert ze in Sunrise opnieuw een sterke prestatie neer te zetten. Ook op de ITF-toernooien in Sharm El Sheikh, Sunderland en Tunesië is België vertegenwoordigd.

De volledige lijst met de inschrijvingen van week vier vind je op onze inschrijvingen-pagina.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws