Home » Grand Slam » Australian Open » Honderdste overwinning op Australian Open kost Federer bloed, zweet en tranen

Honderdste overwinning op Australian Open kost Federer bloed, zweet en tranen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Australian Open. De Zwitser trok in de tiebreak van de vijfde set nipt het laken naar zich toe en boekte zo zijn honderdste overwinning in Melbourne.

Federer verloor in 2018 in de vierde ronde van de Australiër John Millman (ATP-47) en wist dus dat hij een gevaarlijke opponent voorgeschoteld kreeg in de derde ronde. De thuisspeler begon ook uitstekend aan de partij en won de eerste set met 4-6, maar met 7-6 (2) en 6-4 leek Federer de wedstrijd weer helemaal in handen te nemen.

Enkele foutjes werden de Zwitser echter fataal, en zo greep Millman set vier met 4-6. In de beslissende set ging Millman door de opslag van Federer, maar die brak meteen terug. Een supertiebreak moest de uitkomst bieden en daarin liep de Australiër 4-8 uit. De uitschakeling leek nabij voor Federer, maar die wist zich toch nog miraculeus terug in de partij te knokken. Met 10-8 plaatste de Zwitser zich voor de vierde ronde, waarin hij het opneemt tegen de 27-jarige Hongaar Marton Fucsovics (ATP-67).

Na afloop werd Federer nog gehuldigd voor zijn honderdste overwinning in Melbourne. De Zwitser won het toernooi al zes keer en moest een traantje wegpinken bij de video: “Millman speelde echt fantastisch, hij was zo goed in het begin van de tiebreak. Ik was al aan het bedenken hoe ik dit moest uitleggen op de persconferentie. Gelukkig was het een supertiebreak, anders had ik hier mijn 100e zege niet behaald.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER