Home » Xtra » Hope and Spirit-stichter Meyers: “Wickmayer en Coppejans bewijzen het succes van ons project”

Hope and Spirit-stichter Meyers: “Wickmayer en Coppejans bewijzen het succes van ons project”

Hope and Spirit-stichter Meyers: “Wickmayer en Coppejans bewijzen het succes van ons project”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Yanina Wickmayer (WTA-36) als Kimmer Coppejans (ATP-155) triomfeerden afgelopen weekend met een nieuwe titel. Wickmayer won haar vijfde WTA-titel, Coppejans voegde een Challenger toe aan zijn palmares. Beiden behoren tot de équipe van Daniel Meyers’ Hope and Spirit. “Met iedereen samen halen we het beste uit de spelers”, vertelt die in een interview aan Tennisplaza België.

“Yanina én Kimmer die in hetzelfde weekend een toernooi winnen, dat is toch gewéldig?”, glundert een trotse Meyers. “Yanina zit nog maar enkele maanden bij Hope and Spirit, maar is nu al geweldige verrijking gebleken voor onze jeugdspelers en -speelsters. Zij draagt onze belangrijkste waarde, tennissen combineren met studeren, erg hoog in het vaandel. Ik ben enorm blij dat zij één van onze uithangborden wil zijn.”

Coppejans doet al enkele jaren beroep op Hope and Spirit en is de jongste tennisser van het International Pro Team, een groep bestaande uit professionele WTA- en ATP-atleten. “Hij staat representatief voor de toekomst van Hope and Spirit. Hij kende een moeilijk seizoensbegin toen hij brak met zijn coach Tom Devries, maar Johan (Van Herck, Kimmers’ huidige coach, nvdr.) levert prima werk en de contacten die we met hem hebben lopen erg goed.”

Meyers, zelf gecertificeerd ATP-trainer, benadrukt dat Hope and Spirit met alle coaches prima contacten heeft en ziet nauw samenwerken als een grote troef. “Met iedereen samen halen we het beste uit de spelers, zowel uit ons Pro Team als uit onze jongelingen.”

In het Pro Team van Hope and Spirit zitten o.a. ook Elise Mertens (WTA-137) en Steve Darcis (ATP-133). “De bedoeling is dat zij onze jeugd motiveren en met de voetjes op de grond houden. Daarom laten we hen af en toe ook samen trainen.”

Kim Clijsters Academy

Schermafbeelding 2016-07-28 om 13.14.01 copyEn dat trainen gebeurt in de Kim Clijsters Academy in Bree. “We hebben een goede samenwerking met het team van de Academy, waar we onze jeugd laten trainen. Maar ook met AFT werken we nauw samen. Zij stellen ons het centrum in Bergen ter beschikking. In samenwerking met PSS Emirates, hebben we zelfs trainingsmogelijkheden in Abu Dhabi.”

Het doel van Hope and Spirit is om talentvolle spelers en speelsters van hun filosofie te overtuigen dat studeren minstens even belangrijk is als tennissen. Wanneer een speler gemotiveerd is om in dit verhaal mee te gaan, maakt hij of zij kans op een beurs. Een uniek concept, maar niet nieuw. “Intussen bestaat Hope and Spirit al drie jaar en is het een énorm succes. Dat blijkt ook duidelijk uit de recente prestaties van onze spelers”, besluit Meyers.

[alert type=”info” title=”Sponsors”]Hope and Spirit wordt ondersteund door heel wat sponsors met als hoofdsponsor BNP Paribas Fortis. “Maar sinds kort werken we ook samen met Tennisplaza België omdat we in Vlaanderen meer voet aan de grond willen krijgen”, vertelt Meyers. Voor meer informatie over Hope and Spirit kan je terecht op hopeandspirit.be.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws