Home » Nieuws » Huiveringwekkende beelden opgedoken van vader die tennisdochter slaat en schopt: “Ze wilde niet trainen”

Huiveringwekkende beelden opgedoken van vader die tennisdochter slaat en schopt: “Ze wilde niet trainen”

Huiveringwekkende beelden opgedoken van vader die tennisdochter slaat en schopt: “Ze wilde niet trainen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op Twitter zijn schokkende beelden opgedoken uit Belgrado in Servië. Op een video, gepost door de Servische ex-voetballer en voetbalcoach Igor Juric, is te zien hoe een man zijn tennisdochter slaat en schopt op een tennisveld.

“Weer bruut geweld van vader tegen dochter”, twitterde Juric, die ook sociaal activist is. De Serviër kreeg het filmpje afgelopen week doorgestuurd en postte het ongecensureerd op Twitter. “Het zou om een familie gaan die uit China komt. We zullen een strafrechtelijke procedure opstarten tegen dit monster.”

Bekijk hieronder het filmpje (let op: schokkende beelden!) en lees verder onder de tweet.

Brutale aanpak correct naar Chinese normen

Intussen werd de vader van de naar verluidt 14-jarige tennisster opgepakt door de politie en voorgeleid voor het Openbaar Ministerie in Belgrado. Hij werd in voorlopige hechtenis geplaatst, maar is zich van weinig kwaad bewust.

“Het was niet mijn intentie om haar pijn te doen, maar mijn dochter wou niet verder trainen”, klinkt het ter verdediging.

De man gaf de beschuldiging van ‘huiselijk geweld’ dan ook meteen toe, in die zin dat hij “volgens Chinese normen correct heeft gehandeld”. “In China is het traditie om de hiërarchie te respecteren”, besloot hij.

Tenniswereld huivert

Op sociale media reageert de tenniswereld alvast vol afschuw op de beelden.

Paula Badosa (WTA-12): “Mijn hart is gebroken en ik wens het meisje veel sterkte. Dit is niet normaal, maar het ergste is dat dit niet alleen in onze sport gebeurt. Mensen die hun frustraties op de atleet uitwerken? Geef dit aan!”

Victoria Azarenka (WTA-28): “Ik ken deze persoon niet, maar WTF is dit?!? Zo lang staan filmen zonder tussenbeide te komen… afschuwelijk. En het gebeurt zo veel. Er moet verantwoording worden afgelegd.”

Patrick Mouratoglou (coach Simona Halep (WTA-10)): “Dit is absoluut onaanvaardbaar. Vreselijk. We moeten elke vorm van mishandeling van kinderen uitroeien, zowel fysiek als psychisch. Dit raakt elke sector van onze maatschappij, niet alleen het tennis.”

Pam Shriver (gewezen WTA-3 en WTA D-1):OMG, dit moet massaal worden gerapporteerd zodat we druk kunnen uitoefenen om dit soort van verschrikkelijke mishandeling zwaar te bestraffen. Laat ons Novak Djokovic (ATP-7) vragen om hieraan mee te helpen achter de schermen. We moeten samenwerken om dit misbruik te stoppen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws