Home » ATP » Humbert triomfeert in Antwerpen

Humbert triomfeert in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ugo Humbert (ATP-38) heeft de European Open (Antwerpen, ATP 250) op zijn naam geschreven. In de finale was hij in twee sets te sterk voor Alex de Minaur (ATP-29).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de finale van de vijde editie van de European Open kregen we een duel tussen twee Next Gen-spelers. In de eerste set nam de 22-jarige Humbert een vliegende start. De Fransman sloeg meteen een kloofje en pakte de eerste set met 6-1.

De 21-jarige de Minaur maakte meer indruk in de tweede set, maar slaagde er niet in door de opslag van zijn tegenstander te gaan. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin liep de Australiër 1-3 uit. Humbert ging echter op én over zijn tegenstander en kreeg twee matchpunten bij 6-4. Bij het eerste was het meteen raak: 7-6 (4).

Humbert is de derde Fransman die de European Open op zijn naam schrijft, na Richard Gasquet en Jo-Wilfried Tsonga. Het is de tweede ATP-titel in zijn carrière, na winst in Auckland eerder dit jaar.

“Ik ben erg blij om het toernooi te winnen, het is mijn tweede titel. Ik ben erg blij over mijn niveau deze week en in de finale, het was ook een sterke tegenstander in de finale. Ik heb geprobeerd om steeds agressief te spelen. Vorig jaar voelde ik me hier al goed maar toen verloor ik in de halve finale. Het toernooi ligt me nauw aan het hart en ik kom zeker terug volgend jaar”, zei Humbert na afloop.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS