Home » Davis Cup » IJzersterke Goffin zet België op voorsprong in finale Davis Cup

IJzersterke Goffin zet België op voorsprong in finale Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de finale van de Davis Cup heeft David Goffin (ATP-7) België het eerste punt geschonken. Tegen een ijzersterk spelende Goffin, maakte Lucas Pouille (ATP-18) nooit een kans.

Goffin en Pouille kregen de eer om de Davis Cup-finale te openen. Zowel Goffin als Pouille lieten daarin al snel knap tennis zien, al zorgden de zenuwen toch ook voor enkele schoonheidsfoutjes. Goffin toonde echter al snel dat hij zijn aanvallende spel van de Masters ook mee naar Rijsel had gebracht. Met stevige returns bracht hij Pouille al snel aan het wankelen. De Fransman knokte zich echter tot tweemaal toe terug van een 0-30-achterstand en zo bleef de eerste set mooi in evenwicht. Pouille kon pas voor het eerst een vuist maken op Goffins opslag bij 3-4. Hij ging mee tot deuce, maar breakballen kwamen er ook toen niet aan te pas. Bij 5-5 kwam er dan toch het eerste breakpunt van de partij. Eerst verloor Goffin opnieuw een 0-30-voorsprong, maar met twee punten op rij dwong hij alsnog een break af. Bij 6-5 mocht de Belg dus gaan opslaan voor de eerste set. Op love maakte hij de eerste set uit: 7-5.

Een ontketende Goffin stak bij de start van de tweede set nog een tandje bij met de ene na de andere bal op de lijn. Daardoor was het dan ook niet lang wachten op de eerste breakkansen. Meteen in het eerste game zette Goffin Pouille onder druk. Tot twee keer toe wist Pouille een breakkans weg te poetsen, maar met een dubbele fout bij de derde breakbal, overhandigde hij de break alsnog aan La Goff: 1-0. Ook bij 2-0 kreeg Goffin drie keer een kans om te breaken, maar ditmaal werkte Pouille ze allemaal weg met ijzersterk serveerwerk. Onder luide aanmoedigingen van de Belgische fans ging Goffin daarna zonder problemen verder naar 5-3. Goffin rook zijn kans en viel Pouilles opslag daarna nog wat feller aan. Dat resulteerde in een setpunt, en dat was meteen het goede: 6-3.

Joris De Loore, Ruben Bemelmans en Steve Darcis - © IMAGELLAN
Joris De Loore, Ruben Bemelmans en Steve Darcis – © IMAGELLAN

Pouille zocht wel naar oplossingen, maar vond ze gewoon niet tegen een ijzersterke Goffin. Vanuit elke hoek van het veld scoorde Goffin punten, en Pouille werd er radeloos van. Met opnieuw een snelle break leek het lot van Pouille dan ook bezegeld in de derde set: 3-0. Goffin gunde Pouille nog één game, maar daar moest de Fransman het mee stellen. De eerste wedstrijdbal was meteen raak: 6-1.

Later op vrijdag neemt Steve Darcis (ATP-76) het op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15). Op zaterdag volgt dan het dubbelspel en op zondag de twee resterende enkelspelen. Het land dat als eerste drie punten verzamelt, wordt de winnaar van de Davis Cup 2017.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS