Home » Grand Slam » Roland Garros » Impressionante Van Uytvanck naar kwartfinale Roland Garros

Impressionante Van Uytvanck naar kwartfinale Roland Garros

Impressionante Van Uytvanck naar kwartfinale Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-93) is nog steeds uitstekend op dreef op Roland Garros. In de vierde ronde stuurde ze de Roemeense Andreea Mitu (WTA-100) naar huis in twee korte sets. Voor het eerst sinds 2007 zit er nog eens een Belgische in de kwartfinale van Roland Garros.

Van Uytvanck begon uitstekend aan haar wedstrijd op Court n°1, en leek op een wolk te tennissen. In amper 16 minuten liep ze 5-0 uit, en na 25 minuten haalde onze landgenote de eerste set met 6-1 binnen.

In de tweede set kwam Mitu wat meer op dreef, ze kwam 0-1 en 0-40 voor, maar Van Uytvanck zette de scheve situatie recht. Bij 2-2 ging ze zelf door de opslag van de Roemeense en daarna pareerde ze de breakpunten van haar tegenstandster. Bij 5-3 sloeg ze nogmaals toe op de opslag van de Roemeense, die een dubbele fout sloeg op het wedstrijdpunt.

Voor het eerst sinds Justine Henin in 2007 staat er nog eens een Belgische in de kwartfinale van Roland Garros. In de strijd om een plaats bij de laatste vier moet Van Uytvanck het opnemen tegen Petra Kvitova (WTA-4) of Timea Bacsinszky (WTA-24).

Heel wat Belgen kwamen Van Uytvanck aanmoedigen vandaag, waaronder ook Greet Minnen en Kim Clijsters. Ook op Twitter ontving ze heel wat felicitaties van collega’s. Dankzij haar knappe prestatie stijgt ze meer dan 40 plaatsen op de ranking, en komt ze de top 50 binnen.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: vierde ronde”] Alison Van Uytvanck – Andreea Mitu (ROU) 6-4 6-1[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws