Home » WTA » Indian Wells afgelast, spelers reageren vol onbegrip: “Iedereen is hier al”

Indian Wells afgelast, spelers reageren vol onbegrip: “Iedereen is hier al”

Indian Wells afgelast, spelers reageren vol onbegrip: “Iedereen is hier al”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De organisatie van Indian Wells (Verenigde Staten, Premier Mandatory en ATP Masters 1 000) heeft bekendgemaakt dat het toernooi niet doorgaat omwille van een plaatselijke coronabesmetting. “Er is een te groot risico voor de publieke gezondheid”, klinkt het.

“We zijn bijzonder teleurgesteld, maar de gezondheid en veiligheid van de lokale gemeenschap, fans, spelers, vrijwilligers, sponsors, werknemers, verkopers en iedereen die betrokken is bij dit evenement is van het allergrootste belang”, laat toernooidirecteur Tommy Haas in een officiële mededeling weten. “We zijn voorbereid om het toernooi op een andere datum te houden en zullen de mogelijkheden bekijken.”

Domper voor Clijsters, onbegrip bij Van Uytvanck en Flipkens

De afgelasting is een domper voor Kim Clijsters die al enkele dagen in Indian Wells is en er wedstrijdritme wou opdoen.

En niet alleen Clijsters, ook andere speelsters en spelers waren al afgezakt naar Californië. Bij hen kan de beslissing van de organisatie op weinig begrip rekenen. Alison Van Uytvanck (WTA-57) en Kirsten Flipkens (WTA-77) roepen hun collega’s op Twitter zelfs op om hun ongenoegen zo veel mogelijk te tonen. “Het minste wat WTA had kunnen doen is een noodvergadering beleggen met de speelsters”, vindt Flipkens.

Ook heel wat tennisfans reageren onthutst op Twitter. Zij noemen de beslissing “massahysterie”. “Gewoon omdat iemand de griep heeft? Wat een grap”, klinkt het ook.

Wel begrip van Nadal en Gauff

Rafael Nadal (ATP-2) en Cori Gauff (WTA-52) kropen ook in hun Twitterpen, maar roepen, in tegenstelling tot vele anderen, op tot kalmte en vinden dat “gezondheid boven alles gaat”.

Iedereen die reeds tickets kocht voor het toernooi zal terugbetaald worden. Mensen kunnen er ook voor kiezen om hun tickets om te ruilen voor kaarten voor de editie van volgend jaar.

Zondag postten we nog een artikel over hoe ook in het tennis maatregelen werden getroffen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws