Home » Grand Slam » Australian Open » Indrukwekkende Bemelmans stunt in thriller tegen Pouille

Indrukwekkende Bemelmans stunt in thriller tegen Pouille

Indrukwekkende Bemelmans stunt in thriller tegen Pouille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-119) heeft achttiende reekshoofd Lucas Pouille (ATP-18) wandelen gestuurd in de eerste ronde van de Australian Open. In vier spannende sets hield Bemelmans het hoofd koel en verzekerde hij zich van een plek in de tweede ronde.

Bemelmans had een zware klus in de eerste ronde tegen achttiende reekshoofd Pouille. De Belg schoot echter sterk uit de startblokken en won set één met 6-4.

Ook in de tweede set bleef Bemelmans verder gaan op zijn elan. Bij 2-2 brak hij door de opslag van Pouille. Onze landgenoot liet de Fransman niet meer terugkeren en greep de tweede set ook met 6-4.

In de derde set kwam Bemelmans opnieuw op een break voorsprong maar toen knokte Pouille zich terug in de match. In de beslissende tiebreak was dit keer de Fransman de sterkste met 7-4.

De Belg en de Fransman bleven een spannende strijd uitvechten in de vierde set. Bemelmans nam opnieuw een break voorsprong maar Pouille sleepte net als in de derde set een tiebreak uit de brand. In de tiebreak wisselden de kansen voortdurend maar uiteindelijk triomfeerde Bemelmans met 8-6. Game, set and match na een thriller van 3 uur en 11 minuten!

In de tweede ronde wacht nu voor Bemelmans een duel met de Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-60). Het wordt hun eerste onderlinge confrontatie. Overigens liggen er verderop in het toernooi ook nog mogelijkheden voor de Limburger omdat verschillende reekshoofden al sneuvelden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws