Home » Geen categorie » Indrukwekkende Coppejans pakt met double bagel in Antalya zijn eerste titel van het jaar

Indrukwekkende Coppejans pakt met double bagel in Antalya zijn eerste titel van het jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-290) heeft in Antalya (Turkije, $ 15 000) zijn eerste titel van het jaar gegrepen. Onze landgenoot veegde in de finale de vloer aan met Davide Galoppini (ATP-632), 6-0 6-0.

Galoppini had in de halve finale nog eerste reekshoofd Dennis Novak (ATP-217) naar huis gestuurd, maar dat de finale andere koek zou worden voor de Italiaan werd snel duidelijk. Coppejans ging als een wervelwind tekeer en had snel de eerste set op zak (6-0). Ook in het tweede bedrijf ging het tweede reekshoofd meteen door de opslag van de Italiaan waarna de partij werd stilgelegd.

Vanochtend werd het duel hervat, al bracht die extra nacht slaap weinig soelaas voor Galoppini. Coppejans was niet van plan om de match nog uit handen te geven en gunde zijn opponent zelfs geen enkel spelletje. Na één uur en acht minuten, verspreid over twee dagen, mocht onze landgenoot zijn eerste titel van het jaar vieren.

Het is voor Coppejans zijn zesde Futurestitel. De 23-jarige West-Vlaming heeft ook vier challengers op zijn naam staan (Tampere in 2016, Guangzhou en Mersin in 2015 en Meknes in 2014).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS