Home » ATP » Indrukwekkende Edmund op drafje naar finale European Open

Indrukwekkende Edmund op drafje naar finale European Open

Indrukwekkende Edmund op drafje naar finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de overwinning van Gaël Monfils (ATP-38), moesten Kyle Edmund (ATP-15) en Richard Gasquet (ATP-28) onderling uitmaken wie het resterende finaleticket van de European Open (ATP250; € 686 080) kreeg. Edmund was over de volledige lijn wat preciezer en agressiever, waardoor Gasquet de wet van de sterkste moest ondergaan.

Edmund startte verschroeiend aan de partij met enkele knappe services, winners en passeerslagen. In geen tijd hees hij zichzelf dan ook naar een 2-0-voorsprong. In de derde game slopen er wat foutjes in de Brit zijn spel waardoor Gasquet kansen kreeg om de vroege break ongedaan te maken. Met een handvol aces trok Edmund zich echter uit de problemen. De rest van de set bleef Gasquet op achtervolgen aangewezen. Edmund haalde op routine zijn opslagspelletjes binnen en stoomde naar 6-3-setwinst.

Richard Gasquet - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Richard Gasquet – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Ook in de tweede set bleven de verhoudingen hetzelfde. Het eerste punt van de derde game was daarbij tekenend: zelfs een Gasquet die verschillende ballen na elkaar op de lijn klopte, was niet voldoende om Edmund uit balans te krijgen. Edmund deed keer op keer nog net dat tikkeltje meer met de bal en zou drie punten later ook een eerste break in set twee verzilveren. Bij 4-2 keek Gasquet opnieuw tegen twee breakkansen aan. Dit keer wist hij ze allebei weg te werken en de game alsnog binnen te halen. Dat zou echter niets meer dan uitstel van executie blijken. Gasquet probeerde nog wel – en werkte nog twee matchballen op eigen opslag weg – maar Edmund bleek te taai. Op zijn eigen opslag maakte hij het bij de eerste kans af: 6-4.

Na de partij reageerde Edmund tevreden: “Ik speelde een goede match vandaag. Maar ik wist dat het moeilijk ging zijn tegen Richard (Gasquet, red.), want hij is een goede speler die veel spin gebruikt. Dus ik probeerde vanaf het begin zo goed mogelijk te spelen, en dat heeft vandaag gewerkt.” Hij kijkt alvast uit naar de finale: “Alle tegenstanders in finales zijn lastig, want ze spelen natuurlijk goed, anders zou je niet zo ver geraken in een toernooi. Gaël (Monfils, red.) is een toffe gast, en ik heb afgelopen week al wat met hem gebabbeld en getraind. Het gaat sowieso leuk zijn om terug hier te spelen en ik ga proberen om er zo veel mogelijk van te genieten.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws