Home » Grand Slam » US Open » Indrukwekkende reeks van Flipkens in extremis dan toch niet doorbroken

Indrukwekkende reeks van Flipkens in extremis dan toch niet doorbroken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-110) heeft toch een plaatsje weten te bemachtigen op de hoofdtabel van de US Open. Onze landgenote werd opgevist als lucky loser door het afzeggen van Mona Barthel (WTA-102).

De laatste keer dat Flipkens de eerste ronde van een grandslamtoernooi in het enkelspel niet haalde, dateert al van Wimbledon 2012. Sindsdien was onze landgenote er altijd bij. Een straffe reeks die leek te stranden tijdens de US Open. ‘Flipper’ verloor vrijdag in de derde en laatste kwalificatieronde van dubbelpartner Johanna Larsson (WTA-171) met 5-7 en 4-6.

Gisteren kwam er toch nog goed nieuws voor onze landgenote. De Duitse Barthel moest zich terugtrekken met een blessure aan de rechtervoet waardoor Flipkens werd opgevust als lucky loser. In de eerste ronde neemt ze het morgen op tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-40). In de onderlinge ontmoetingen staat het 4-1 in het voordeel van onze landgenote.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden