Home » Geen categorie » Indrukwekkende start van Wickmayer en Flipkens op Indian Wells

Indrukwekkende start van Wickmayer en Flipkens op Indian Wells

Indrukwekkende start van Wickmayer en Flipkens op Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-93) en Kirsten Flipkens (WTA-61) hebben een vliegende start genomen op het WTA-tornooi van Indian Wells ($ 5 381 235). Beiden wonnen ze hun openingspartij met duidelijke cijfers.

Yanina Wickmayer mocht om 11 uur lokale tijd in Californië aan haar partij beginnen tegen de Italiaanse Karin Knapp (WTA-56). Onze landgenote ging onmiddellijk sterk van start en brak in de eerste set maar liefst 3 keer door de service van de 27-jarige Italiaanse: 6-1 voor Wickmayer. De tweede set ging iets meer gelijk op, maar ook hier trok Wickmayer aan het langste eind met 7-5. Een mooie zege voor Wickmayer na amper 1 uur en 18 minuten.

Na eerst een mannenpartij mocht Kirsten Flipkens aantreden in het hoofdstadion van Indian Wells. Haar tegenstander was de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA-82), die in haar 4 vorige tornooien in 2015 telkens in de eerste ronde verloor. Flipkens was alvast van plan om die negatieve reeks van Rogers verder te zetten en liet de Amerikaanse in de eerste set geen kans: 6-2 voor onze landgenote. Ook in deze partij volgde een meer evenwichtige tweede set. Flipkens slaagde er niet in om de wedstrijd uit te serveren op 5-3, maar lukte in het daaropvolgende spel wel de beslissende break: 6-4 winst.

Beide Belgische meisjes worden beloond met een mooie affiche in de tweede ronde: Wickmayer neemt het op tegen tweede reekshoofd Maria Sharapova (WTA-2), terwijl Flipkens de baan op mag tegen de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-38). Zowel Sharapova (2006, 2013) als Azarenka (2012) konden het prestigieuze tornooi van Indian Wells al eens winnen.

 

 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws