Home » Geen categorie » Indrukwekkende Zverev wint Citi Open

Indrukwekkende Zverev wint Citi Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De nog altijd maar 20-jarige Alexander Zverev (ATP-8) heeft de Citi Open in Washington (Verenigde Staten, $ 1 750 080) op zijn naam geschreven. Hij rekende af met Kevin Anderson (ATP-32). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zverev heeft zijn vierde titel van het jaar beet. Onderweg naar de finale won hij in twee sets van Kei Nishikori (ATP-9) in de halve finale. In de finale was hij met 6-4 en 6-4 de betere van opslagkanon Anderson. De 32-jarige Zuid-Afrikaan kende een knap toernooi waarin hij de scalp van eerste reekshoofd Dominic Thiem (ATP-7) wist te nemen in de derde ronde. Zverev, die zijn vijfde toernooi in elf maanden won, was achteraf in de wolken:

“Ik denk dat ik de afgelopen maanden veel vooruitgang heb geboekt en ook tussen de twee seizoenen door. Op die manier kan ik zo’n wedstrijden als deze winnen. Ik heb het in Rome getoond en nu toon ik het opnieuw. Ik hoop gewoon dat ik zo goed kan blijven spelen of zelfs nog beter de komende weken. We zullen zien wat de volgende grote toernooien brengen voor mij”, aldus Zverev.

Deze titel is ook de eerste sinds ex-nummer één Juan Carlos Ferrero zijn coaching team vervolledigde.

De titel in het dubbelspel ging naar de Fin Henri Kontinen (ATP D-2) en John Peers (ATP D-3), hun zevende samen en de eerste na winst op de Australian Open in januari. In de finale versloegen ze Lukasz Kubot (ATP D-4) en Marcelo Melo (ATP D-1), de kampioenen van Wimbledon.

 

koen

koen

MEER NIEUWS