Home » ATP » Isner boekt mooiste toernooizege in Miami

Isner boekt mooiste toernooizege in Miami

Isner boekt mooiste toernooizege in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

John Isner (ATP-17) heeft verrassend de titel veroverd op de Miami Open (Verenigde Staten, $ 7 972 535). In de finale was hij in drie sets te sterk voor Alexander Zverev (ATP-5). 

Isner stond voor de vierde keer in de finale van een Masters 1000-toernooi, hij verloor eerder al drie finales. De Amerikaan moest de eerste set met 6-7(4) aan Zverev laten. Isner wist in de tweede set een break te forceren, met 6-4 bracht hij de wedstrijd terug in evenwicht.

In een spannende derde set kon de jonge Duitser geen breakpunten afdwingen. Isner serveerde erg sterk, ging nogmaals door de opslag van Zverev, en serveerde het daarna autoritair uit: 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 29 minuten.

Voor Isner is het zijn dertiende ATP-titel en zijn grootste titel ooit. De Amerikaan schrijft zo de laatste editie van de Miami Open in Key Biscaine op zijn naam, tot grote vreugde van de Amerikaanse fans. Na afloop hadden beide spelers mooie woorden voor elkaar, Zverev bedankte Isner om hem op 14-jarige leeftijd alles te leren in Florida. Isner loofde Zverev en zag nog een mooie toekomst voor hem, voor de Amerikaan was het ook heel speciaal om de trofee uit de handen van toernooidirecteur James Blake, één van zijn beste vrienden, te ontvangen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws