Home » ATP » Isner maakt einde aan zegereeks del Potro in Miami

Isner maakt einde aan zegereeks del Potro in Miami

Isner maakt einde aan zegereeks del Potro in Miami

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

John Isner (ATP-17) heeft op de Miami Open (Verenigde Staten, $ 7 972 535) voor een verrassing gezorgd door Juan Martin del Potro (ATP-6) te verslaan. Alexander Zverev (ATP-5) is de andere finalist. 

Voor de tiende keer in hun carrière kruisten Isner en del Potro de degens. In de onderlinge ontmoetingen leidde de Argentijn met 6-3 en hij was al vijftien wedstrijden ongeslagen. De 32-jarige Amerikaan maakte echter een einde aan deze zegereeks door een erg sterke partij te spelen. In de openingsset was Isner oppermachtig en hij moest gedurende de hele wedstrijd geen enkel breakpunt toestaan. Isner maakte de partij uit met 6-1 en 7-6 (2) na 1 uur en 23 minuten.

Isner staat voor de vierde keer in de finale van een ATP Masters 1000-toernooi. Hij kon nog nooit de eindzege grijpen. Hij speelt nu voor het eerst de finale op de Miami Open en blaakt van het zelfvertrouwen.

“Alles valt op zijn plaats. Ik weet gewoon dat met mijn spel, wanneer ik de juiste dingen doe, het niet veel uitmaakt tegen wie ik speel. Dan ben ik erg moeilijk om te verslaan.”

De tweede finalist is Zverev die het tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP-19) moest opnemen. De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar. De Duitser had de wedstrijd echter stevig in handen. Hij kwam nooit in de problemen op zijn eigen opslag en legde zo de druk bij zijn tegenstander. Na 1 uur en 28 minuten stonden de 7-6 (4) en 6-2 winstcijfers vast.

Zverev kan al zijn derde ATP Masters 1000-titel winnen, hij is in de finale van deze categorie van toernooien ongeslagen. Voor Zverev en Isner is dit resultaat een opkikker na een teleurstellende seizoensstart. Ze nemen het in de finale voor de vierde keer tegen elkaar op. In de drie voorgaande partijen was Zverev telkens de beste.

koen

koen

Meer nieuws