Home » Geen categorie » Isner maatje te groot voor Goffin in Shanghai

Isner maatje te groot voor Goffin in Shanghai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-16) is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het ATP-toernooi van Shanghai (China, $ 7 021 335) te overleven. Hij verloor van de Amerikaan John Isner (ATP-13) in twee sets.

Na zijn vlotte zege tegen de Japanse kwalificatiespeler Go Soeda (ATP-119) moest Goffin aan de bak tegen dertiende reekshoofd Isner. Onze landgenoot hield aanvankelijk goed stand maar moest in het achtste spelletje toch zijn opslag uit handen geven. Zelf kon hij geen breakkansen creëren en zo won Isner de eerste set met 6-3.

In set twee serveerden beide spelers erg sterk en ging het gelijk op tot 6-6. Daarin was het opnieuw de Amerikaan die met 7-5 aan het langste eind trok. Goffin loopt zo een duel mis met Andy Murray (ATP-2).

In het dubbelspel staat Goffin (ATP D-609) wel in de tweede ronde aan de zijde van Dominic Thiem (ATP D-259). Ze versloegen de Chinese wildcardspelers Di Wu (ATP D-329) en Zhizhen Zhang (ATP D-696) met 6-3 en 6-3 en ontmoeten nu de vierde reekshoofden Nicolas Mahut (ATP D-10) en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-12).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS