Home » Geen categorie » Israëlisch feestje voorbij voor Dubail en Merckx

Israëlisch feestje voorbij voor Dubail en Merckx

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Julien Dubail (ATP-443) kon niet stunten op het Futures-toernooi van Tel Aviv ($10 000, Israël). Hij struikelde in de kwartfinale. Ook Jonas Merckx (ATP-654) kon zijn zegereeks niet verderzetten, hij verloor in de halve finale van het dubbelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Dubail, het zesde reekshoofd in Tel Aviv was nochtans goed begonnen aan het toernooi. In zijn eerste ronde kende hij niet al te veel moeilijkheden met Gabor Borsos (ATP-807) uit Hongarije. Zijn tweede tegenstander kon hem het vuur meer aan de schenen leggen. De Oostenrijkse Sebastian Ofner (ATP-727) liet Dubail de eerste set winnen met 6-3, maar slaagde erin de tweede in een tie break op zijn naam te schrijven, 6-7(2).

In de derde set haalde Dubail het laken weer naar zich toe. Met nogmaals 6-3 versloeg hij Ofner en bemachtigde zo een ticket voor de kwartfinale. Daarin nam onze landgenoot het op tegen Matteo Viola (ATP-283), het derde reekshoofd uit Italië. Dat Viola meer dan 150 plaatsen hoger gerangschikt staat, was te merken. Dubail vocht voor wat hij waard was, maar moest in twee sets het onderspit delven. De 2-6 4-6 eindstand stond definitief op het bord.

Jonas Merckx werd eerder, in de tweede ronde,  uitgeschakeld door zijn dubbelspelpartner, de Fransman Yannick Jankovits (ATP-D 336). Samen dubbelden ze echter lustig verder tot in de halve finale. Daarin kwamen ze uit tegen de Russische tandem Evgeny Elistratov (ATP-D 1039) – Vitaly Kozyukov (ATP-D 1188). Merckx en Jankovits waren de tweede reekshoofden, maar lieten zich duidelijk verrassen. Elistratov en Kozyukov wonnen in twee sets, 6-4 6-2 en plaatsen zich zo voor de finale.

.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS