Home » Geen categorie » Italiaanse challenger krijgt duel tussen Belgische vrienden, ook Bemelmans doet mee

Italiaanse challenger krijgt duel tussen Belgische vrienden, ook Bemelmans doet mee

Italiaanse challenger krijgt duel tussen Belgische vrienden, ook Bemelmans doet mee

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Vicenza, op de Citta’ Di Vicenza (Challenger; € 42 500) staat er een interessant duel op het programma. Vrienden Kimmer Coppejans (ATP-196) en Joris De Loore (ATP-258) zijn daar namelijk aan elkaar gekoppeld in de eerste ronde. Ruben Bemelamans (ATP-189) kwam al in actie, maar moet wachten tot dinsdag om zijn partij af te werken.

Dat Coppejans en De Loore goed met elkaar overeenkomen is al lang geen geheim meer. Af en toe delen ze zelfs een hotelkamer als ze aantreden in hetzelfde toernooi. Op dinsdag zal het er echter net iets minder vriendschappelijk aan toegaan wanneer ze in de eerste ronde van het Challengertoernooi van Vicenza elkaar in de ogen kijken. Voor beiden wordt het echter een belangrijke partij: Coppejans is terug op zoek naar zijn goede vorm en moet – nadat hij zich niet kon plaatsen voor de hoofdtabel van Roland Garros – punten sprokkelen om niet uit de top 200 te vallen. De Loore komt dan weer van een goede prestatie in Mestre (met onder andere een stunt tegen de nummer 75 van de wereld) en zal er alles aan willen doen om aan te tonen dat zijn prestaties daar geen toeval waren.

Behalve de twee vrienden staat ook Bemelmans nog op de tabellen in Italië. Hij startte maandag al aan zijn partij tegen de Kazak Andrey Golubev (ATP-208), maar bij een 6-7 (7) en 6-4-stand werd de partij stilgelegd. Op die manier werd de beslissing over die partij verplaatst naar dinsdag.

Bemelmans en Coppejans wagen ten slotte ook nog samen hun kans in het dubbelspel. In de eerste ronde nemen ze het op dinsdag op tegen de tweede reekshoofden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws