Home » Grand Slam » Roland Garros » Italiaanse sensatie Cecchinato stunt opnieuw en stuurt ook Djokovic naar huis

Italiaanse sensatie Cecchinato stunt opnieuw en stuurt ook Djokovic naar huis

Italiaanse sensatie Cecchinato stunt opnieuw en stuurt ook Djokovic naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Mario Cecchinato (ATP-72) heeft opnieuw voor een stunt gezorgd op Roland Garros. In de kwartfinale was hij in vier sets te sterk voor Novak Djokovic (ATP-22).

Cecchinato zorgde in de vierde ronde voor een stunt door David Goffin (ATP-9) te verslaan. Dinsdag deed hij dat kunstje nog eens over in de kwartfinale. Hij won de eerste twee sets met 6-3 en 7-6 (4) tegen Djokovic, maar kende daarna een dipje. De Serviër won de derde set met 1-6 en liet zien dat hij bereid was om zijn huid duur te verkopen.

Waanzinnige tiebreak

De vierde set werd een thriller van formaat, die beslist werd in de tiebreak. Daarin kregen beide spelers kansen maar uiteindelijk wist Cecchinato zijn vierde matchpunt te benutten en zo de tiebreak met 7-6 (11) binnen te halen. “Ben ik aan het dromen? Ik snap er helemaal niks van”, zei een dolgelukkige Cecchinato na afloop.

De Italiaan is de laagste geklasseerde speler sinds Andrei Medvedev in 1999 die de halve finale bereikt. Voor dit toernooi won hij nog nooit een partij op de hoofdtabel van een Grand Slam. In de halve finale volgt een duel met Dominic Thiem (ATP-8), die Alexander Zverev (ATP-3) in drie sets naar huis stuurde.

Bizarre persconferentie van Djokovic

Bij Djokovic leek de nederlaag hard aangekomen te zijn. Hij gaf een persconferentie in de kleinste perszaal, gaf slechts enkele korte antwoorden in het Servisch en liet verstaan dat hij misschien niet in actie komt tijdens het grasseizoen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws