Home » Davis Cup » ITF maakt locatie finaleweek Davis Cup bekend

ITF maakt locatie finaleweek Davis Cup bekend

ITF maakt locatie finaleweek Davis Cup bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Internationale Tennisfederatie en Kosmos Tennis hebben de locatie voor de finaleweek van de vernieuwde Davis Cup bekendgemaakt. De Spaanse hoofdstad Madrid vormt het strijdtoneel in 2019 en 2020.

“We zijn erg blij dat de Davis Cup-finale in Madrid zal plaatsvinden”, zegt ITF-voorzitter David Haggerty. “Het is een uitstekende locatie om tennis van de bovenste plank te huisvesten en duizenden fans van over de hele wereld te entertainen. We kijken ernaar uit om samen te werken met Madrid zodat we onze ambitie kunnen realiseren om de Davis Cup naar een nieuw niveau te tillen.”

La Caja Magica, waar ook elk jaar een ATP Masters 1000 en WTA-toernooi wordt gehouden, krijgt volgend jaar als eerste de eer om de finaleweek te organiseren. Het hoofdstadion biedt plaats aan ruim 12 000 toeschouwers. Voor de exactie locatie in 2020 ligt La Caja Magica nog in de weegschaal met het WiZink Center waar basketploegen Real Madrid en Estudiantes hun thuiswedstrijden afwerken.

Eerder geraakte al bekend dat België geen wildcard kreeg voor de finaleweek in Madrid. In februari neemt ons land het in de barrages op in en tegen Brazilië.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws