Home » ITF » ITF snoeit in lonen werknemers, grote baas levert dertig procent in

ITF snoeit in lonen werknemers, grote baas levert dertig procent in

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft, ten gevolge van de coronacrisis, een reeks maatregelen aangekondigd om de jobs van haar werknemers veilig te stellen.

“Na het schrappen van meer dan negenhonderd toernooien op alle ITF circuits, staan we voor een aantal moeilijke uitdagingen”, klinkt het in een officiële mededeling. “Om het gigantische verlies aan inkomsten te kunnen bolwerken en de jobs van onze werknemers veilig te stellen, implementeren we een aantal maatregelen.”

Zo zal er bespaard worden op bepaalde projecten en wordt ongeveer de helft van de ITF-werknemers op tijdelijke werkloosheid gezet. “De andere helft blijft werken om onze noodzakelijke dienstverlening te kunnen blijven garanderen en levert tien procent van haar loon in. Het Senior Leadership Team twintig procent en de voorzitter, David Haggerty, dertig procent.”

De ITF werkt naar eigen zeggen nauw samen met andere belanghebbenden om een plan op te stellen om naties en spelers te ondersteunen. “De situatie waarin we momenteel verkeren, zorgt voor een fundamentele uitdaging voor onze organisatie en sport”, weet Haggerty. “Ons doel is om de duurzaamheid van onze sport te waarborgen in samenwerking met onze 210 aangesloten naties. Daarom nemen we op korte termijn moeilijke maatregelen zodat we ook voor volgende generaties overal ter wereld tennis kunnen aanbieden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Leo Stolck

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER