Home » Geen categorie » Ivanovic zegt tennis vaarwel

Ivanovic zegt tennis vaarwel

Ivanovic zegt tennis vaarwel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ana Ivanovic (WTA-63) hangt haar racket aan de haak. De Servische schone deelde het nieuws vanavond mee op haar Facebook-pagina. 

Bij het grote publiek staat Ivanovic vooral gekend als uiterst aangename verschijning. Sommigen durven bijgevolg al eens vergeten dat ze ook nog uitstekend kan tennissen. De 29-jarige Servische werd geboren in Belgrado maar huist tegenwoordig in Bern, Zwitserland. Ze deed haar intrede in 2006 met winst in Montréal en een debuteerde bij het Servische Fed Cup-team, waarvan ze tot 2015 deel uitmaakte..

Een jaar later leek Ivanovic klaar om de wereld te veroveren. Ze won in Berlijn, Los Angeles en stond in de finale van Roland Garros. Ze werd toen echter vlotjes van het veld geveegd door onze Justine Henin. In 2008 nam de ranke brunette revanche, in de finale versloeg ze de Russische Dinara Safina in twee sets. Op de Australian Open speelde Ivanovic eerder ook de finale, maar moest het onderspit delven tegen Maria Sharapova.

Ivanovic verzamelde maar liefst 15 WTA-titels en prijkte twaalf weken aan de kop van de wereldranglijst dankzij haar overwinning op Roland Garros. De laatste jaren kreeg ze echter met verschillende blessures af te rekenen. Haar meest opvallende prestatie van 2016 was haar huwelijk met Bastian Schweinsteiger, een ster van het Duitse voetbal-elftal.

Het is dan ook met pijn in het hart dat Ivanovic afscheid neemt van het professionele tennis. Ze blikt terug op heel wat mooie momenten zoals haar nummer 1-positie, haar overwinningen en de onvoorwaardelijke steun van haar ouders. Helaas laat haar fysieke gesteldheid het niet meer toe om optimaal te presteren. “It’s time to move on”, voegt ze er geëmotioneerd aan toe. Ivanovic wordt ambassadeur van sport en een gezonde levensstijl en hoopt zo ook anderen hun droom te laten leven.

Het volledige afscheidsfilmpje van Ivanovic vind je hier ;

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws