Home » Geen categorie » Jacobs en Colson pakken dubbeltitel op juniorentoernooi Maaseik

Jacobs en Colson pakken dubbeltitel op juniorentoernooi Maaseik

Jacobs en Colson pakken dubbeltitel op juniorentoernooi Maaseik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Frederic Jacobs (ITF-509) en Tibo Colson (ITF-482) hebben de dubbeltitel veroverd op het juniorentoernooi van Maaseik (Grade 4, gravel). In het enkeltoernooi greep Gauthier Onclin (ITF-813) in de finale nipt naast de titel.

Jacobs en Colson, allebei 16 jaar, waren in het dubbelspel in Maaseik de topreekshoofden en maakten hun favorietenrol waar. Zonder setverlies bereikte het jonge duo de finale en daarin stonden ze tegenover de Nederlandse tandem Jesper De Jong (ITF-373) en Guy Stockman (ITF-743). Jacobs en Colson triomfeerden in de finale met 6-4 en 6-1. Het is de tweede dubbeltitel op het juniorencircuit dit seizoen voor Jacobs en Colson samen, na een eerder succes in Luxemburg. Voor Jacobs is het al zijn vierde dubbeltitel van 2016.

Gauthier Onclin - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Gauthier Onclin – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
.

In het enkelspel in Maaseik zorgde de 15-jarige Onclin voor de grote verrassing. Onclin, het twaalfde reekshoofd, stuntte in de kwartfinale tegen vierde reekshoofd Colson en klopte in de halve finale het Nederlandse tweede reekshoofd De Jong. Onclin kon zijn knappe toernooi echter niet bekronen met een titel. In de finale moest hij met 6-3, 1-6 en 6-3 het hoofd buigen voor de Spanjaard Jaime Caldes (ITF-1628).

De andere Belgen werden al vroeger uitgeschakeld in het enkelspel. Jacobs verloor in de derde ronde eveneens van de latere winnaar Caldes. Maxime Verboven (ITF-1052), Thibault De Negri (NR), Guillaume Dermiens (ITF-1092) en Theo Vandeweghe (ITF-801) strandden ook in de derde ronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws