Home » ATP » Jannik Sinner wint in Halle meteen zijn eerste toernooi als nummer 1

Jannik Sinner wint in Halle meteen zijn eerste toernooi als nummer 1

Jannik Sinner wint in Halle meteen zijn eerste toernooi als nummer 1

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jannik Sinner heeft zijn eerste toernooi als nummer 1 van de wereld meteen gewonnen. In Halle (Duitsland, ATP 500) versloeg hij Hubert Hurkacz (ATP-7) in twee sets.

Sinner had zich geen beter debuut als nummer 1 van de wereld kunnen wensen. De 22-jarige Italiaan pakte zondag de titel in Halle na een felbevochten strijd met Hurkacz. Het werd 7-6 (8) en 7-6 (2) na 1 uur en 49 minuten spelen.

Sinner, deze week vergezeld door coach Darren Cahill – Simone Vagnozzi was er niet bij – had het niet makkelijk tegen zijn maatje Hurkacz, een geduchte grasspeler én winnaar van het toernooi in 2022.

In een finale zonder breaks (Sinner redde één breakpunt, Hurkacz drie stuks) serveerde de Italiaan uitstekend en dat kwam hem goed van pas toen hij een setpunt moest redden in de eerste set. De tweede tiebreak pakte hij dan weer perfect aan. Hij bleef goed serveren en toonde zich zeer solide.

(lees verder onder de video)

Samenvatting Jannik Sinner vs. Hubert Hurkacz [finale ATP Halle 2024]

Waanzinnig seizoen

Met al vier titels dit seizoen zet Sinner zijn waanzinnige jaar voort: 38 overwinningen tegenover slechts vier nederlagen.

Halle is het eerste toernooi dat Sinner speelde sinds hij op 10 juni de nieuwe nummer 1 van de wereld werd. De Italiaan is pas de achtste speler die een titel wint in zijn eerste toernooi als nummer 1, de eerste sinds Andy Murray (ATP-115) in 2016 op de ATP Finals. Hij is nu ook de zeventiende actieve speler die een ATP-titel won op alle drie de verschillende ondergronden (hardcourt, gravel en gras).

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Meer nieuws