Home » Grand Slam » Australian Open » Jarige Bemelmans juicht in Melbourne, Coppejans en Mertens onderuit

Jarige Bemelmans juicht in Melbourne, Coppejans en Mertens onderuit

Jarige Bemelmans juicht in Melbourne, Coppejans en Mertens onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-107) heeft zich op zijn 28e verjaardag geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde van de Australian Open. Voor Kimmer Coppejans (ATP-127) en Yannick Mertens (ATP-202) zit het kwalificatietoernooi erop.

Na zijn winst in twee sets in de eerste kwalificatieronde, had Bemelmans iets meer last met zijn Wit-Russische tegenstrever Egor Gerasimov (ATP-179). Onze landgenoot won de eerste set met 6-4, maar verloor de tweede set met 3-6. In de derde set ging Bemelmans twee keer door de opslag van zijn tegenstrever, en plaatste zich zo voor de beslissende kwalificatieronde. Een mooi cadeautje voor zijn 28ste verjaardag. Op zaterdag neemt hij het op tegen Jozef Kovalik (ATP-249) uit Slovakije, het wordt hun eerste ontmoeting.

Coppejans kende minder geluk in Melbourne, hij speelde een mindere wedstrijd tegen het Russische talent Karen Khachanov (ATP-155). Khachanov trok na iets meer dan een uur met 6-3 en 6-2 aan het langste eind. Ook Mertens kon zich niet plaatsen voor de beslissende ronde, hij verloor met 3-6 7-5 en 4-6 van de Japanner Yuichi Sugita (ATP-122), het twaalfde reekshoofd in de kwalificaties.

Niels Desein (ATP-271) speelt vrijdag zijn tweede kwalificatiewedstrijd tegen de ervaren Colombiaan Alejandro Falla (ATP-110). Ook Elise Mertens (WTA-162) en Ysaline Bonaventure (WTA-164) komen vrijdag in actie in Melbourne.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws