Home » Geen categorie » Jeugdteam rolstoeltennis vijfde op World Team Cup in Tokio

Jeugdteam rolstoeltennis vijfde op World Team Cup in Tokio

Jeugdteam rolstoeltennis vijfde op World Team Cup in Tokio

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-4) en Justin Peraux (ITF Wheelchair Juniors-23) wonnen vandaag tegen Zuid-Afrika en eindigen op de vijfde plaats in de BNP Paribas World Team Cup rolstoeltennis te Tokio.

Met hun derde plaats in de poules speelden de Belgische junioren vandaag tegen Zuid-Afrika met als inzet een vijfde plaats. De tweede speler Peraux moest het opnemen tegen Ian Snyman (ITF Wheelchair Juniors-13) en ze speelden voor het eerst tegen elkaar. De eerste set ging met 6-4 naar de Zuid-Afrikaan, maar de 17-jarige Belg gaf zich nog niet gewonnen. In een spannende tweede set won Peraux met 7-5. De spanning was nog niet voorbij en de derde set ging ook gelijk opgaand tot het einde, waarin onze landgenoot net niet kon winnen. De derde set werd 7-5 in het voordeel van Snyman. De beste Belgische junior Vandorpe moest dus terug voor de gelijkmaker zorgen en dat deed hij met glans. Hij klopte de nummer drie van de wereld bij de junioren, Alwande Skhosana in twee sets. Met een 6-2 en 6-3 winst, verloor Vandorpe deze week geen enkele single en bewees, de nog maar 14-jarige Belg, dat hij tot de wereldtop bij de junioren -18 behoort.

Beslissende dubbel

Dezelfde vier spelers moesten dus nog aan de bak voor een beslissend dubbelspel. In de eerste set namen de Belgen direct het initiatief en wonnen vlot met 6-2. De Zuid-Afrikanen vochten in de tweede set terug en maakten het Vandorpe en Peraux niet gemakkelijk, maar uiteindelijk trokken onze landgenoten toch aan het langste eind en wonnen met 7-5. Door deze winst behaalden de Belgische junioren een verdienstelijke vijfde plaats en kunnen ze toch nog spreken van een geslaagde wereldbeker.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws