Home » Geen categorie » Joachim Gérard gaat Down Under

Joachim Gérard gaat Down Under

Joachim Gérard gaat Down Under

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-7) en zijn coach, Marc Grandjean vertrokken donderdagmorgen voor een tournee in Australië. Hij zal daar deelnemen aan twee toernooien ter voorbereiding van de Australian Open.

Het nieuwe rolstoeltennis seizoen gaat voor onze landgenoot Gérard volgende week van start op de Sydney International Wheelchair Tennis Open (ITF Super Series, $ 40 000). Aansluitend speelt hij de Melbourne Open (ITF 2 Series, $ 18 000) en tenslotte de Australian Open Wheelchair Championships (Grand Slam, $ 90 000).

Vorig jaar begon Gérard als nummer drie op de wereldranglijst aan de Australische tour, maar in het jaar 2014 zakte hij vier plaatsen. In november 2014 moest hij zich op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters in Londen proberen te handhaven in die top zeven om rechtstreeks geselecteerd te worden voor de Aussie Open. Zijn laatste overwinning tegen de Japanner Takashi Sanada (ITF-8) om de vijfde plaats op de Masters zorgde ervoor dat hij het seizoen als nummer zeven eindigde en zich plaatste voor de eerste Grand Slam van het jaar.

In een interview met de Franstalige krant l’Avenir vertelde Gérard dat hij zich na een voorbereiding van vier maanden goed voelt om aan het nieuwe seizoen te beginnen.”Ik voel dat ik op alle domeinen sterker ben geworden dan vorig jaar en dat ik in staat ben om goede resultaten te halen. Op mentaal vlak is er nog wat werk, maar dat moet verbeteren bij het spelen van wedstrijden” zei hij zelfverzekerd. In 2015 wil hij terug binnen de top vijf van de wereld geraken en liefst nummer vier om zich te verzekeren van goede lotingen. “Mijn grote doelstelling blijft de nummer één positie, maar de Japanner Shingo Kunieda (ITF-1) is momenteel nog steeds onklopbaar, maar ik heb het hem al moeilijk gemaakt en zelfs een setpunt behaald tegen hem. Ik heb wel de capaciteit om hem te verslaan” vertelde hij tenslotte.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws