Home » Geen categorie » Joachim Gérard verliest nipt in finale Nottingham

Joachim Gérard verliest nipt in finale Nottingham

Joachim Gérard verliest nipt in finale Nottingham

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-3) is er niet in geslaagd om de titel van de ITF Super Series in Nottingham te veroveren. Hij verloor van de Fransman Stephane Houdet (ITF-2) in drie sets.

Het werd een spannende strijd op de British Open ($ 40 000), maar Gérard moest uitendelijk het hoofd buigen op het einde van de derde set. In een gelijkwaardige strijd won de Belg de openingsset in een tiebreak met 7-2. De Fransman herstelde zich en stoomde door de tweede set en gaf Gérard geen enkele kans en het werd 6-1. In de beslissende set liep onze landgenoot uit tot 5-3 en had hij een matchpunt bij 5-4. Uiteindelijk moest er in een tweede tiebreak gestreden worden voor de titel. Het eerste reekshoofd, Houdet maakte zijn favorietenrol waar en won met 7-5. Het werd zijn eerste titel op de British Open.

Door deze finaleplaats steeg de Belgische rolstoeltennisser één plaats op de wereldranglijst en staat hij op nummer drie.

Deze week start Gérard als tweede reekshoofd op de Swiss Open Starling Hotel (ITF 1 Series- € 30 000) in Genève. Vorig jaar verloor hij in de halve finale tegen Houdet in drie sets.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws