Home » Geen categorie » Jonas Merckx ambieert 750e plaats

Jonas Merckx ambieert 750e plaats

Jonas Merckx ambieert 750e plaats

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jonas Merckx (ATP-1028) hoopt in de zomermaanden tijdens de vier Belgische Futuretoernooien ATP-punten te sprokkelen. Nadien trekt de 20-jarige Aalstenaar met Maxime Authom (ATP-172) op stage naar de VS.

Zijn eerste ATP-punt behaalde Merckx in het Futurestornooi van Antalya (Turkije) door te stunten tegen de Kroaat Duje Kekez (ATP-606). In de tweede ronde was thuisspeler Marsel Ilhan (ATP-208) echter te sterk. “Nadien lukte het mij nog een keer om de hoofdtabel te bereiken, maar daar verloor ik in de eerste ronde waardoor ik een extra ATP-punt misliep”, vertelt Merckx in een interview met Het Nieuwsblad. “Toch hoop ik tegen het einde van het seizoen rond plaats 750 te stranden.”

Onze landgenoot probeert vaak in exotische landen als Egypte, waar de toernooitabellen minder sterke tegenstanders bevat, te klimmen op de ranking. “Voor de hoge hotel- en transportkosten moet ik zelf opdraaien aangezien de VTV mij daarin niet steunt. Naast een topsportstatuut hoop ik aan de VUB als Master in de Lichamelijke Opvoeding af te studeren”, aldus Merckx.

Tijdens de zomermaanden kan het Belgische publiek Merckx aan het werk zien in eigen land, waar hij aan maar liefst vier Futuretoernooien deelneemt. Nadien vertrekt hij voor drie weken naar de Verenigde Staten met zijn sparringpartner Maxime Authom.: “Hij kan voor mij een ideale leermeester zijn aangezien hij veel hoger gerangschikt staat.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws