Home » ATP » Jong Frans talent te sterk voor Goffin op European Open

Jong Frans talent te sterk voor Goffin op European Open

Jong Frans talent te sterk voor Goffin op European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-105) kon zich niet plaatsen voor de kwartfinale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). De jonge Fransman Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-226) was te sterk voor onze landgenoot.

Na zijn vlotte zege in de openingsronde in Antwerpen moest Goffin aan de bak tegen het jonge talent en speler in vorm Giovanni Mpetshi Perricard (ATP-226). De 20-jarige Fransman kwam als alternate in de kwalificaties en klopte achtereenvolgens zijn landgenoot Antoine Escoffier (ATP-135) en de Belg Gauthier Onclin (ATP-214). Vervolgens boekte de boomlange speler van 2 meter en 3 centimeter op de hoofdtabel zijn derde zege op rij tegen het zesde reekshoofd Roberto Carballes Baena (ATP-64).

Giovanni Mpetshi Perricard - © Leo Stolck
Giovanni Mpetshi Perricard – © Leo Stolck

In het begin van de partij behielden beide spelers vlot hun service. Vooral Mpetshi Perricard maakte indruk met een sterke opslag. Hij sloeg maar liefst acht aces in de eerste set tegenover vier aces van Goffin. Onze landgenoot had duidelijk geen verweer tegen de sterk serverende Fransman en kon amper vijf punten winnen op de service van zijn tegenstander.

De Fransman zette Goffin ook onder druk op zijn service. Eerst hield de Belg stand tot 5-5 maar bij 5-6 maakte de Luikenaar echter enkele foutjes en greep zijn jonge tegenstander de set met 7-5.

In de tweede set bleef Mpetshi Perricard uitstekend spelen. Bij 2-1 knokte de boomlange Fransman zich naar drie breakpunten. Goffin werkte nog knap drie breakballen weg maar daarna ging Mpetshi Perricard bij een vierde breakpunt door de opslag van Goffin.

Goffin moest dus opnieuw achtervolgen tegen een nog steeds sterk serverende tegenstander. Aangemoedigd door het enthousiaste publiek bleef hij knokken, maar de sterke Fransman maakte de partij af met 6-3.

(lees verder onder de posts op X, het voormalige Twitter)

Dankzij zijn kwartfinale in Antwerpen komt Mpetshi Perricard al zeker de top 200 binnen. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen derde reekshoofd Alexander Bublik (ATP-36) en de Fransman Grégoire Barrere (ATP-72).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws