Home » Hawk-eye » Jonge Amerikaan gaat over de rooie na foute beslissing van de umpire

Jonge Amerikaan gaat over de rooie na foute beslissing van de umpire

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jared Donaldson (ATP-51) heeft zich op het Rolex Monte Carlo Masters (Monaco, € 5 238 735) van een mindere kant laten zien. Het potje van de Amerikaan kookte over na een foute beslissing van de umpire.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het voorval deed zich voor bij een 3-6 2-3 (0-40) tussenstand in het voordeel van Albert Ramos-Viñolas (ATP-24). Donaldson zag een opslag van de Spanjaard buiten, maar scheidsrechter Arnaud Gabas besliste daar anders over. Hij gaf de bal binnnen en kende het punt toe aan Ramos-Viñolas. Dat was duidelijk niet naar de zin van de Amerikaan en het kwam tot een felle woordenwisseling. Het hielp ook niet dat Gabas geen afdruk kon aanduiden.

Als klap op de vuurpijl stelde Hawk-Eye, dat tijdens het gravelseizoen niet officieel gebruikt wordt, de Amerikaan in het gelijk. Misschien maar best dat Donaldson dat beeld niet te zien kreeg. De ATP legde hem na de match een boete van zo’n vijfduizend euro op voor onsportief gedrag.

Goffin

Het incident doet denken aan een gelijkaardig voorval vorig jaar in Monte Carlo. Toen blunderde de umpire in de partij tussen David Goffin (ATP-10) en Rafael Nadal (ATP-1).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER