Home » Grand Slam » Jonge Fransman zet ex-winnaar Wawrinka opzij

Jonge Fransman zet ex-winnaar Wawrinka opzij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Hugo Gaston (ATP-239) heeft voor een grote verrassing gezorgd op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). De 20-jarige Fransman zette ex-winnaar Stan Wawrinka (ATP-17) opzij in vijf sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het jonge Franse talent Gaston kreeg een wildcard voor de hoofdtabel. Na twee knappe zeges in zijn eerste wedstrijden moest hij op Court Suzanne-Lenglen aantreden tegen drievoudig grandslamwinnaar Wawrinka.

De Fransman verloor de eerste set met 2-6, maar ging daarna met 6-3 en 6-3 aan de leiding. Wawrinka wist nog wel een beslissende set af te dwingen door set vier met 2-6 te winnen, maar daarin was de Zwitser kansloos. Met de steun van het Franse publiek won Gaston set vijf met indrukwekkende 6-0 cijfers.

In de vierde ronde neemt Gaston het op tegen US Open-winnaar Dominic Thiem (ATP-3). “Wat me hier overkomt is heel gek. Ik probeerde mijn spel te spelen, maar had niet gedacht dat ik zou winnen. Zondag volgt nog een grote uitdaging, ik heb niks te verliezen”, aldus Gaston na afloop. “Hij heeft heel erg goed gespeeld en veel moed getoond, hij verdiende de overwinning”, zei een sportieve Wawrinka tijdens zijn persconferentie.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS