Home » Geen categorie » Jonge talenten Zverev en Pouille veroveren eerste ATP-titels

Jonge talenten Zverev en Pouille veroveren eerste ATP-titels

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Youngsters Alexander Zverev (ATP-24) en Lucas Pouille (ATP-16) hebben een mijlpaal bereikt in hun carrière. Zverev pakte zijn eerste ATP-titel in Sint-Petersburg (ATP-250, hardcourt), terwijl Pouille zijn eerste ATP-toernooi in Metz (ATP-250, hardcourt) won.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zverev rekende in de finale in Sint-Petersburg af met nummer drie van de wereld Stan Wawrinka. De 19-jarige Duitser haalde het met 6-2, 3-6 en 7-5 van de US Open-winnaar. Hij eindigt ook Wawrinka’s zegereeks van tien overwinningen op rij. Zverev grijpt zo al op 19-jarige leeftijd zijn eerste ATP-titel en is de jongste ATP-winnaar sinds Marin Cilic in 2008. Eerder dit jaar verloor hij twee ATP-finales maar de derde keer is dus de goede keer. Zverev klimt ook drie plaatsen naar nummer 24 op de ranking.

In Metz won de 22-jarige Pouille zijn eerste ATP-titel. Pouille klopte David Goffin (ATP-14) in de halve finale en was in de finale met 7-5 en 6-2 te sterk voor Dominic Thiem (ATP-10). De Fransman mocht zo voor het thuispubliek juichen. Hij stijgt twee plekjes naar nummer 16 op de ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS