Home » Rising Stars Tennis Tour » Joran Vliegen pakt in Middelkerke zijn negende dubbeltitel

Joran Vliegen pakt in Middelkerke zijn negende dubbeltitel

Joran Vliegen pakt in Middelkerke zijn negende dubbeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joran Vliegen (ATP D-501) heeft zijn negende dubbeltitel uit zijn carrière beet. Op het toernooi van Middelkerke ($ 10.000) won hij aan de zijde van de Portugees Gonzalo Oliveira (ATP D-351).

Vliegen is deze zomer aan een sterke opmars bezig, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. In het enkelspel behaalde hij op het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van Westende zijn eerste titel uit zijn carrière. Sinds zijn zege in Westende (begin augustus) bereikte hij twee halve finales en een kwartfinale op de Belgische Futurestoernooien.

In het dubbelspel voegde hij gisteren een negende titel toe aan zijn palmares. Deze zomer speelde hij maar liefst negen dubbelfinales, waarvan hij er zes kon winnen.

In Middelkerke speelde hij aan de zijde van de Portugees Oliveira, eveneens een dubbelspecialist. In de kwartfinale haalden de eerste reekshoofden het zonder veel problemen van het Belgisch/Nederlandse duo Philippe Geladé en Kevin Benning met twee maal 6-3. In de halve finale klopten ze nipt het Belgisch duo Jonas Merckx en Laurens Verboven met 6-7 6-0 en 10-8. Ook de finale werd beslist in een supertiebreak. Tegen de Duitsers Timo Reichelt en George Von Massow wonnen ze met 6-3 3-6 en 10-4.

De 22-jarige Vliegen en Oliveira nemen het vanmiddag tegen elkaar op in de halve finale van het enkelspel in Middelkerke. Ze speelden nooit eerder tegen elkaar.

Vliegen klopte in de kwartfinale de 18-jarige Laurens Verboven met 7-5 en 6-0. Oliveira versloeg Louis Cant met 7-5 en 6-4.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws