Home » Geen categorie » Joran Vliegen stunt tegen eerste reekshoofd in Oslo

Joran Vliegen stunt tegen eerste reekshoofd in Oslo

Joran Vliegen stunt tegen eerste reekshoofd in Oslo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joran Vliegen (ATP-581) heeft op het Futurestoernooi van Oslo ($ 10.000) voor een stunt gezorgd. Hij schakelde het eerste reekshoofd, de Italiaan Federico Gaio (ATP-241) uit in twee sets.

Vliegen speelt in Oslo zijn eerste toernooi sinds zijn verlore finale op het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van Middelkerke (13 september). Tijdens de finale van Middelkerke liep hij een lichte blessure op aan de linkerschouder, waardoor hij een maand inactief was.

De 22-jarige Vliegen lijkt goed hersteld te zijn van zijn blessure. In de eerste en tweede ronde van het toernooi in Oslo verloor hij slechts zeven spelletjes van zijn tegenstanders. In de kwartfinale volgde de eerste grote test tegen het eerste reekshoofd. Onze landgenoot ging door op zijn elan en haalde het met 6-3 en 6-4 van de Italiaan, die in juli nog op plaats 206 van de wereld stond.

In de halve finale neemt Vliegen het op tegen het derde reekshoofd, de Nederlander Scott Griekspoor (ATP-414). De Nederlander won vorige week een ander Futurestoernooi van Oslo. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide spelers.

In het dubbelspel heeft Vliegen (ATP D-435) zich reeds geplaatst voor de finale. Samen met Sander Gillé (ATP D-381) klopte hij in de halve finale het Franse duo Escoffier en Roy in drie sets. Morgen speelt het Limburgse duo tegen de eerste reekshoofden, de Kroatische broers Ivan en Matej Sabanov (ATP D-280).

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws