Home » Geen categorie » Junior Vandorpe wint eerste ITF-titel bij de heren

Junior Vandorpe wint eerste ITF-titel bij de heren

Junior Vandorpe wint eerste ITF-titel bij de heren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 14-jarige rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-4) won zijn eerste ITF-toernooi bij de heren. Op de Welzorg Challenger Zeeland (ITF Futures Series, $ 2 500) versloeg hij de Nederlander Carlos Anker (ITF Wheelchair-106) in drie sets.

Na een periode van examens speelde Vandorpe vorig weekend zijn eerste toernooi in twee maanden. Hiervoor trok hij naar het Nederlandse Middelburg om daar deel te nemen aan de Welzorg Challenger Zeeland. Rolstoeltennis is daar een onderdeel van de Driekleur Challenger Zeeland, een 25 000 dollar toernooi bij de valide spelers. Na overwinningen tegen de Belg Ivan Kindt (ITF Wheelchair-218), 6-3, 3-6 en 6-4 en de Nederlander Mitchel Graauw (ITF Wheelchair-207), 7-5 en 6-4, moest hij in de finale afrekenen met het eerste reekshoofd Anker. Vandorpe en Anker speelden reeds vijf maal tegen elkaar en geen enkele keer kon onze landgenoot winnen, tijd voor revanche dus. In de eerste set ging het zeer gelijk opgaand, maar uiteindelijk trok de Nederlander aan het langste eind, 6-4. In de tweede set kregen we een gelijkaardig scenario, maar dan was het Vandorpe die iets regelmatiger speelde en hij won 6-4. In de derde set lukte alles voor de Belg en hij stoomde recht af op zijn eerste titel bij de heren. Met 6-2 trok hij de wedstrijd naar zich toe. Een fantastische overwinning waardoor de jonge Antwerpse rolstoeltennisser twintig plaatsen stijgt op de wereldranglijst bij de heren en op de 105de plaats terecht komt. Momenteel neemt hij twee weken vakantie om daarna deel te nemen aan de verschillende ITF-toernooien in België.

DUBBELSPEL

In het dubbelspel speelden de Belgen Vandorpe samen met Graauw en Kindt aan de zijde van Anker de finale tegen elkaar. Na een spannende finale waren het Kindt en Anker die de wedstrijd wonnen. De setstanden waren 7-5 en 6-4. 13612376_1022673697840793_7558787393476816151_n

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws