Home » Davis Cup » Junioren Bailly en Blockx vervoegen Davis Cup-team in Hamburg, Kyrgios past voor ontmoeting

Junioren Bailly en Blockx vervoegen Davis Cup-team in Hamburg, Kyrgios past voor ontmoeting

Junioren Bailly en Blockx vervoegen Davis Cup-team in Hamburg, Kyrgios past voor ontmoeting

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Midden september strijdt België in Hamburg (Duitsland) voor een plaats bij de Davis Cup Final 8. Kapitein Johan Van Herck maakte alvast zijn preselectie bekend en pakt voor het eerst twee junioren mee.

Op vrijdag 9 september reist het Belgische Davis Cup-team af naar het Duitse Hamburg. Met wie dat exact gaat zijn, is nog niet bekend, maar de ITF vraagt één maand op voorhand al een preselectie. Voor deze eerste obligatoire selectie werden dan ook simpelweg de vijf hoogst gerangschikte spelers op de ATP-enkel- en dubbelranking weerhouden:

  • David Goffin (ATP-62)
  • Zizou Bergs (ATP-154)
  • Michaël Geerts (ATP-231)
  • Sander Gillé (ATP D-72)
  • Joran Vliegen (ATP D-91)

“Deze preselectie is een formaliteit omdat de Internationale Federatie ons verplicht nu al een eerste selectie bekend te maken”, laat Van Herck optekenen. “Er zijn nog vier weken voor de eerste wedstrijd gespeeld wordt en we mogen tot de start nog drie wissels doorvoeren. Laat ons nog even afwachten wat de komende weken brengen en dan een finale keuze maken tegen begin september, want we hebben nog andere ervaren Davis Cup-spelers die elk over bepaalde kwaliteiten beschikken om uit te spelen.”

“Voorlopig zijn er dus nog meerdere kandidaten in de running en we zijn ook met ieder van hen in contact om de groepsfase optimaal voor te bereiden.”

(lees verder onder de tweets)

‘Next Gen’-idee met Gilles-Arnaud Bailly en Alexander Blockx

Met de steun van nieuwe sponsor Nationale Loterij, lanceren de Belgische tennisfederaties enkele initiatieven met als doel “de huidige Davis Cup en Billie Jean King Cup successen in de toekomst verder te zetten en een aantal zaken voor het Belgische tennis structureel te verbeteren”.

Bij een eerste project ligt de focus op de volgende generatie tennissers. “Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-4) en Alexander Blockx (ITF Junior-42), twee jongeren die zich getoond hebben op het ITF-circuit en passen in ons ‘Next Gen’-idee reizen mee af naar Hamburg en zullen bijdragen tot een goede voorbereiding van de wedstrijden”, blikt Van Herck vooruit. “Zo kunnen ze een eerste waardevolle Davis Cup ervaring opdoen.”

(lees verder onder de foto’s)

Gilles Arnaud Bailly - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Gilles Arnaud Bailly – © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Alexander Blockx - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Alexander Blockx – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

De groepsfase van de Davis Cup Finals gaat op 13 september van start in vier verschillende steden. België strijdt in Hamburg op 13, 16 en 17 september in poule C tegen Australië, Frankrijk en Duitsland voor een plaats bij de Final 8 die later op het jaar afgewerkt wordt in Malaga.

Geen Kyrgios, Zverev blijft een vraagteken

De Belgen hebben alvast geen Nick Kyrgios (ATP-28) te vrezen in Hamburg. De Australiër maakte duidelijk dat hij na de US Open terug naar Canberra (Australië) vliegt om bij zijn zieke ouders te zijn.

De aanwezigheid van Alexander Zverev (ATP-2) blijft voorlopig een vraagteken. Na zijn dramatische val op Roland Garros begin juni, hoopt de Duitser nog steeds voldoende hersteld te zijn om te kunnen deelnemen aan de US Open over twee weken.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws