Home » Grand Slam » Australian Open » Junioren Costoulas en Basile naar tweede ronde Australian Open

Junioren Costoulas en Basile naar tweede ronde Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofia Costoulas (ITF-16) en Alessio Basile (ITF-70) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het juniorentoernooi op de Australian Open. In het dubbelspel konden Basile en Hanne Vandewinkel (ITF-23) zich plaatsen voor de tweede ronde, terwijl Gilles-Arnaud Bailly (ITF-50) verloor in de eerste ronde.

Achtste reekshoofd Costoulas moest in haar eerste ronde in Melbourne aan de bak tegen Aruzhan Sagandikova (ITF-65) uit Kazachtstan. Ze ging met 6-1 en 6-2 vlot voorbij haar opponente. In de volgende ronde volgt een duel met Meshkatolzahra Safi (ITF-74) uit Iran.

Bij de jongens knokte Basile zich naar de tweede ronde. Hij ging met 2-6, 7-6 (12-10) en 6-1 voorbij Vojtech Petr (ITF-35) uit Tsjechië. In de volgende ronde speelt Basile tegen zestiende reekshoofd Lautaro Midon (ITF-25) uit Argentinië. Zaterdag bereikte Bailly ook al de tweede ronde bij de jongens.

Basile kon zich ook plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel. Samen met de Nederlander Daniel Verbeek (ITF-120) klopte hij de Australische wildcards Charlie Camus (ITF-245) en Cooper Errey (Geen ranking) met 6-2 en 6-3. Ze kennen hun volgende tegenstanders nog niet.

Bailly ging onderuit in het dubbelspel. Samen met de Fransman Antoine Ghibaudo (ITF-84) verloor hij met 7-6 en 6-3 van het Italiaanse team Niccolo Ciavarella (ITF-108) en Daniele Minighini (ITF-47).

Tenslotte kon Vandewinkel zich wel plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel, terwijl ze eerder al werd uitgeschakeld in het enkelspel. Samen met Anca Alexia Todoni (ITF-60) haalde Vandewinkel het met 6-4 en 6-4 van het Australische team Lily Fairclough (ITF-304) en Yilin Yan (ITF-441).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS