Home » Grand Slam » Junioren Costoulas en Vandewinkel naar kwartfinale dubbelspel Roland Garros

Junioren Costoulas en Vandewinkel naar kwartfinale dubbelspel Roland Garros

Junioren Costoulas en Vandewinkel naar kwartfinale dubbelspel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofia Costoulas (ITF-2) en Hanne Vandewinkel (ITF-23) hebben de kwartfinale bereikt in het dubbeltoernooi van de junioren op Roland Garros.

Op Roland Garros ging Costoulas in het enkelspel bij de junioren verrassend meteen onderuit. In het dubbelspel boekt ze wel succes. Samen met de Kroatische speelster Lucija Ciric Bagaric (ITF-28) bereikte ze de kwartfinale.

In de tweede ronde wonnen Costoulas en Ciric Bagaric met 7-5 en 6-2 van Mirra Andreeva (ITF-17) en Tereza Valentova (ITF-24). Voor het Belgisch-Kroatische team volgt in de kwartfinale een confrontatie met de derde reekshoofden, het Amerikaanse duo Liv Hovde (ITF-6) en Qavia Lopez (ITF-21).

Sofia Costoulas - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Sofia Costoulas – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Vandewinkel verloor in de tweede ronde in het enkelspel maar kon zich net als Costoulas ook plaatsen voor de kwartfinale in het dubbeltoernooi. Samen met Diana Shnaider (ITF-5) klopte ze in de tweede ronde met 6-4 en 6-3 het Tsjechische team Linda Klimovicova (ITF-26) en Dominika Salkova (ITF-25).

Vandewinkel en Shnaider treffen in de kwartfinale de tweede reekshoofden Nikola Bartunkova (ITF-19) en Celine Naef (ITF-7).

Eerder geraakten Alexander Blockx (ITF-32), Amelia Van Impe (ITF-42) en Gilles Arnaud Bailly (ITF-20) in het dubbelspel niet verder dan de eerste ronde. Bailly staat wel in de kwartfinale van het enkeltoernooi na een stunt tegen het topreekshoofd.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws