Home » Geen categorie » Junioren Mareen en Kalaitzis naar kwartfinale in Nederland

Junioren Mareen en Kalaitzis naar kwartfinale in Nederland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Axana Mareen (ITF-359) en Victoria Kalaitzis (ITF-764) zijn sterk bezig op het juniorentoernooi Heuvelrug in het Nederlandse Doorn (Grade 4, Hardcourt, Indoor). Ze bereikten allebei de kwartfinale in het enkelspel.

Mareen en Kalaitzis begonnen allebei sterk aan hun seizoen. Mareen, die pas vorige week zestien jaar werd, veroverde in Bosnië-Herzegovina haar eerste enkeltitel op het juniorencircuit. De slechts 15-jarige Kalaitzis pakte in Egypte haar eerste dubbeltitel op het juniorencircuit.

Op het Nederlandse juniorentoernooi van Doorn zetten Mareen en Kalaitzis hun sterke seizoensbegin verder. Vierde reekshoofd Mareen verspeelde in haar eerste twee rondes amper acht spelletjes en plaatste zich zo vlot voor de kwartfinale. Daarin komt ze nu de Britse Anna Loughlan (ITF-1344) tegen.

Kalaitzis had twee driesetters nodig om de kwartfinale te bereiken. In haar tweede ronde verbaasde ze met een knappe stunt tegen zesde reekshoofd Juliette Colard (ITF-515). In de kwartfinale wacht nu een duel met de Nederlandse thuisspeelster Lara Panfilov (Geen Ranking). Louise Wittouck (ITF-907) en Mathilde Trigaux (ITF-1087) moesten al hun koffers pakken. Wittouck werd al in de eerste ronde uitgeschakeld, terwijl Trigaux in de tweede ronde strandde.

In het dubbelspel boekte Mareen ook succes. Samen met de Duitse Schwarte (ITF-345) plaatste ze zich voor de kwartfinale. Juliette Bastin (ITF-332) en Mathilde Trigaux sneuvelden in de eerste ronde in het dubbeltoernooi.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER