Home » Geen categorie » Jupille-sur-Meuse met vier Belgische halvefinalisten zeker van Belgische winnaar

Jupille-sur-Meuse met vier Belgische halvefinalisten zeker van Belgische winnaar

Jupille-sur-Meuse met vier Belgische halvefinalisten zeker van Belgische winnaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

België boven in Jupille-sur-Meuse deze week. Op het plaatselijke ITF-toernooi ($ 10 000) doen de Belgische mannen het namelijk uitstekend. Alle vier de halve finale-plaatsen worden namelijk ingenomen door een Belg.

Met zes waren de Belgen in de kwartfinales. De Duitser Oscar Otte (ATP-516) en de Brit Toby Martin (ATP-710) waren de vreemde eenden in de bijt tussen al dat Belgisch geweld. En dat zullen ze geweten hebben.

Derde reekshoofd Clément Geens (grote foto bovenaan; ATP-583) rekende in twee sets af met Martin, het achtste reekshoofd. In de eerste set had Geens nog een spannende tiebreak nodig (9-7), maar in de tweede set kon Martin hem niet meer bedreigen. Met 6-3 plaatste Geens zich voor de halve finales.

Vierde reekshoofd Otte werd op zijn beurt onder handen genomen door zevende reekshoofd Joran Vliegen (ATP-690). Vliegen, die de laatste weken op een wolk staat te spelen, verloor nochtans zwaar in de eerste set: 1-6. De Belg liet het daar echter niet bij en begon in de tweede set naar oplossingen te zoeken én die ook te vinden. Met 6-3 hing hij de bordjes terug gelijk, winst die hem lanceerde om ook de derde en beslissende set te pakken: 6-4.

Christopher HEYMAN (BEL) ©Vincent Van Doornick / IMAGELLAN
Christopher HEYMAN (BEL)
©Vincent Van Doornick / IMAGELLAN

De andere twee kwartfinales waren duels tussen landgenoten. In de eerste Belgische match-up won Christopher Heyman (kleine foto rechts; ATP-642), het zesde reekshoofd, verrassend makkelijk van eerste reekshoofd Julien Dubail (ATP-496). Met 6-1 en 6-3 stuurde hij de bijna 150 plaatsen hoger gerangschikte Dubail terug de kleedkamers in.

Ten slotte wist ook Jonas Merckx (ATP-790) zich te plaatsen voor de halve finales. Voor de derde keer deze zomer keek hij in de ogen van vijfde reekshoofd Omar Salman (ATP-629). In Nieuwpoort won hij al eens met 6-4 en 6-3, maar in Duinbergen was Salman dan weer de sterkste (7-5, 4-6, 4-6). Ook deze keer leek het aanvankelijk een spannende partij te worden met een eerste set die tot 5-5 gelijk op ging. Daarna verhoogde Merckx zijn niveau echter. Salman kon niets meer goed doen en moest toekijken hoe zijn landgenoot acht games op rij binnenhaalde: 7-5 en 6-0.

In de halve finales kijken Geens en Heyman elkaar in de ogen, terwijl Vliegen de degens moet kruisen met Merckx. Die laatsten speelden dit jaar al eens tegen elkaar in Israël. Toen was het Vliegen die met 7-6 (2) en 6-3 de wedstrijd naar zich toetrok.

Opnieuw dubbelfinale voor Gillé en Vliegen

Ook in het dubbelspel bestaat er nog een kans op een Belgische titel. Eerste reekshoofden Sander Gillé en Joran Vliegen staan daar namelijk al voor de zevende keer dit seizoen samen in de finale. In die finale nemen ze het samen op tegen de Britse tweede reekshoofden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws